Колко струва

“Няма нещо на този свят,което някой да не може да направи малко по-зле и да го продаде малко по-евтино. Хората, ориентиращи се само по цените, често стават жертви на този факт.Глупаво е да платиш прекалено много, но още по-лошо е да платиш твърде малко. Ако платите повече Вие губите някаква сума. Ако пък дадете много малко пари, има опасност да загубите всичко, защото закупеното може да не изпълни предназначението си.”
Джон Ръскин

Какво можем да добавим към казаното от Дж. Ръскин? Истината е една – законите на икономиката не позволяват да получиш нещо наистина ценно прекалено евтино.

Като на хора-творци на нас ни е трудно да Ви определим някакви типови цени. „Пакетите“, които може би сте срещали в другите сватбени сайтове за нас са ограничаващи или задължаващи. Практиката ни показва, че всички младоженци имат различни идеи и предпочитания, за да бъдат вкарани в рамките на няколко пакета. Обещанията за помощ, съдействие и съвети също са ненужни, тъй като наемайки една сватбена агенция Вие трябва да ги получите безусловно!

Всички младоженци искат сватбата им да не е шаблонна, не изисквайте от нас тогава шаблонни цени за всички! Запомнете! Стойността на Вашият празник изцяло зависи от Вашите желания и възможности. Можем да украсим цялото тържество с каскади от естествени цветя, а може и всички роднини да надуят по един балон и ресторантa пак ще е украсен! Излиза, че цената зависи от количеството и вида на материалите за декорация и от времето, мащабите и усилията, вложени в организацията на събитието Ви. При всяко положение ще оптимизираме разходите Ви и няма да надскачаме определения от Вас бюджет. Затова не се колебайте да споделите с нас неговите рамки, мислейки че така ще Ви излезе по-скъпо. Само помнете, че има неща без които празникът не може да стане ХУБАВ.

Молим да се отнесете с разбиране към следното!

Решили сте да потърсите помоща на сватбена агенция. Не отъждествявайте услугите на агенцията с декораторските услуги. Преценете първо от какво имате нужда – от няколко аранжировки със сезонни цветя и балони или от цялостна стилистика, организация и координация на тържеството Ви. Първото може да бъде изпълнено от всеки цветарски магазин, декораторска фирма, дори и от почти всеки ресторант вече. Второто е това, заради което се нуждаете от агенция. То е и нашата страст! Ние разработваме цялостна концепция на Вашия празник и даваме отговори на въпроси като: къде да се случи той; каква да е визията му; по какъв сценарий да протече; кои са най-подходящите, като ценови категории професионални екипи за Вас, в зависимост от бюджета Ви; какви артикули са Ви необходими; как да се забавляват и да се чувстват комфортно гостите Ви; как да избегнете всевъзможни тревоги, грижи и разходи; как да разпределите правилно приоритетите и времето си; какви са алтернативите на всички сватбени услуги и стоки и как да направите правилния избор? По време на предсватбената подготовка и в деня на събитието сме винаги до Вас – готови да помогнем за всичко във всеки един момент!

Ето това прави сватбената агенция, затова не се учудвайте, че имаме хонорар. Всичко, което изброихме, отнема месеци труд, усилия, разговори и срещи. Дори декорациите ни са по специални тематични проекти и са индивидуални за всяка сватба със собствени идеи и детайли, така че всичко да е стилно, ярко, разчупено и необикновено.

Ако имате нужда само от декорация, но желаете тя да е различна и с акценти, създадени специално за вас, сватбена агенция “Свят за двама“ ще направи това с помоща на богатия инвентар от съдове, платове, съоръжения и най-вече от идеи, които притежава! Хонорарът в такива случаи е 200лв и включва:

  • Посещение на мястото на събитието
  • Предложения за тема или акценти на сватбата
  • Изготвяне на концепция за визия и стил на декорацията и съобразяването и с бюджета Ви
  • Предложения за декорация на ритуалите и други места, изискващи украса
  • Две срещи за уточняване на всички подробности и детайли

Ако нашата степен на ангажираност с Вашето тържество е по-голяма и надхвърля декорирането, то и хонорарът ни е по-висок. Той обикновено е от 8 до 10% от цялостния бюджет на услугите и артикулите, предоставени от нас. Стремим се към гъвкав подход по въпроса за цените. Винаги търсим възможност за повече варианти в рамките на бюджета Ви. За клиентите си изготвяме индивидуални оферти и ги обсъждаме лично с тях (повече информация тук).

Доверете ни се да направим празника Ви до “ключ”, т.е. да осигурим всички сватбени услуги и артикули, да стиковаме и координираме всички етапи от предсватбената подготовка, както и от самото тържество, за да бъде резултатът в превъзходна степен! Ако решите да работим заедно – между Вас и агенцията се подписва двустранен договор.

Така че… заповядайте!


Колко струва това? – най-често задаваният въпрос към нас. Какво се очаква от една сватбена агенция да предостави на клиента преди да бъде подписан договор между тях? Скъпи младоженци, не очаквайте подробни сценарии, презентации и скици. За тези неща са необходими усилия и време, които нито един истински професионалист няма да пилее на вятъра. Готови сме да се срещнем с Вас, да Ви разкажем всичко за сватбите и за начина ни работа, да Ви напишем ориентировъчна оферта и да отговорим на Вашите въпроси. Не можем обаче, още след първата среща да Ви покажем нагледно как ще изглежда всичко до най-малката подробност. Първо, защото все още не Ви познаваме достатъчно и нямаме пълна информация за предстоящото събитие. Второ, защото детайлната разработка на сватбата е истински труд на много хора, и да го правим в отговор на всяко запитване по пощата няма да ни стигнат силите. Не се съмнявайте, всичко ще получите! Даже повече от очакваното, но само след като станете наши клиенти! Как да прецените дали искате това? Просто разгледайте нашите сватби от страница Галерия. Те са реални, а не свалени от интернет картинки или някакви композиции, сътворени само за снимка. Елате на среща с нас, запознайте се с нашата оферта и ако всичко съвпада с Вашата представа за идеална сватба – ние сме Вашата сватбена агенция. Ако харесвате нашата работа – просто ни се доверете! Само при това условие можем да гарантираме,че сватбата Ви ще се превърне в най-хубавия ден от живота Ви!

Нека внесем известна яснота по въпроса за цените, като Ви дадем някои приблизителни параметри. Сватбите може да са в различен ценови диапазон. Нашата работа започва от момента, в който подпишем договора с Вас. По време на личните ни срещи ще коментираме и уточним Вашия ценови вариант и ще изчистим всички подробности от офертата.

Ценим своята репутация и носим отговорност за всяка сватба, на която даваме живот. Всички знаем, че хубавите неща си имат цена и перфектният празник не е изключение!

Ресторанти

РесторантЗащо Ви е необходима помощта на сватбена агенция при избора на ресторант? Защото това е едно от най-важните неща за предстоящото тържество, и професионалният поглед, който е много по-различен от Вашия, ще прецени всичко по-правилно то Вас. Опитният организатор бързо ще раздели пространството на зони, ще си представи къде и какво ще се случва и ще Ви даде най-добрия съвет, това ли е правилното място или ще Ви предложи друго!

Средната стойнтост на куверт в добрите ресторати е приблизително 50 лв. В ресторантите от по-висок клас, стойността се качва на 70-80 лв, но и обслужването в тях е на друго ниво.

Въпросът с алкохола е решен по различен начин. В някои заведения е разрешен вносът му без такса, в други – не. Добре е предварително това да бъде уговорено. Задължително дегустирайте сватбеното си меню.

Шатри и кетъринг

Шатри и кетърингСредната цена на куверт с кетъринг се движи в рамките на 40 лв. и включва: салата, предястие, основно ястие и следястие. Оборудването и сервисът са приблизително 30 лв. на човек.

Между 10–20 лв. на кв.м. се движат цените на шатрите, в зависимост от техния модел и терена, на който ще бъдат монтирани. За ваша информация на всеки гост е необходим 1.5 кв.м. площ.

Ако инфраструктурата не е добра може да се наложи наемане на химически тоалетни. Допълнително се заплаща, ако желаете шатрите да имат под, както и ако се налага поставянето на подиум или сцена. Отделно се заплаща и транспортът с товаро-разтоварните дейности.

Декорация

До голяма степен от нея зависи като каква ще бъде запомнена сватбата Ви. От опит можем да кажем, че често на младоженците им е трудно да си обяснят някои цени, докато не видят крайния резултат. Едно е ясно – декорацията също има широки ценови граници и отдавна не означава само цветя по масите!
Нека обособим две зони:

Изнесен ритуал

Изнесен ритуалИзнесен ритуалИзнесен ритуал

Какви са неговите плюсове? Снимките, направени на тази церемония ще са коренно различни от тези в общината. Сценарият, който ще следваме също ще е различен. Текстът ни е съвременен, романтичен и дава възможност да си кажете един на друг важни неща. Можем да включим в ритуала Вашите шаферки и шафери, и той да се получи наистина атрактивен. Воденето на ритуала от сватбена агенция “Свят за давама” е с цена 180 лв.

Стандартната декорация е арка, бяла пътека с 6 броя стойки от двете и страни и ритуална маса. Стойноста на този пакет е 250 лв. Възможно е и е актуално напоследък арката и стойките да бъдат заменени от други декоративни елементи. Цената на тези варианти е индивидуална. Декорирането на церемонията с естествени цветя започва от 500 лв.

Ресторант

декорация ресторантдекорация ресторантдекорация ресторантдекорация ресторант

Екипи

Ако сте убедени, че имате нужда от сватбена агенция, започнете нейното търсене поне 6 месеца преди събитието. Не бързайте да ангажирате екип от DJ, водещ, фотограф и видео оператор, работили на сватбите на ваши познати. Това все пак е Вашето, а не тяхното тържество. Възползвайте се от опита на агенцията в подбора на тези услуги. Помнете, че когато избирате агенция не избирате един човек, а цял отбор. Не вкарвайте чужди играчи в него, за да не пострада крайния резултат. Най-важното е, че когато екипът, обслужващ Вашата сватба е нает от нас, ние носим отговорност и следим неговата работа.

Фото и видео услуги

Не забравяйте, че точно тези хора ви дават възможност да запазите спомените за най-прекрасния ден от живота Ви дълги години.

Цените на тези услуги също са много различни. Съветваме Ви да заложите на по-качествените и съответно по-скъпи варианти, защото не всички имат таланта да уловят и предадат най-ярките и важни емоции и моменти от сватбения ден. Отделете повече от сватбения бюджет за тези услуги, за да изпитвате истинско щастие всеки път, когато гледате сватбения си албум или филм.

Цените на добрите фотографи започват от 900 лв. Пакетите, включващи пред- или следсватбена фотосесия са с по-високи цени. На някои арт фотографи цените се качват над 1000 лв. Обикновено това са цени са за 10 часов работен ден.

Пакетите за видео услугите започват от 1000 лв. за 10 часа снимки с една камера в HD формат.

DJ и водещ

Добър музикален вкус, тактичност, артистичност, усет за настроенията на гостите, умение да работят в екип – това далеч не са всички качества, които трябва да притежават тези изключително важни хора!

Цената на добрите DJ е около 90 лв. на час. Има и звезди, чиято цена е по-висока. Озвучаването на ритуалите често се заплаща отделно, както и допълнителната техника при озвучаване на големи зали и изпълнители на живо. Наемането на водещ винаги придава особена класа на сватбата. Хонорарът за водене (не говорим за известни медийни лица) е в рамките на 60-70 лв. на час.

Аксесоари

АксесоариАксесоариАксесоари

Това са тези малки неща и подробности, без които не може нито една сватба. Добре е всеки един детайл от тях да е съобразен с цялостната стилистика на тържеството, за да не изглеждат, като купувани „на парче“. Сватбена агенция „Свят за двама“ осигурява за всички свои младоженци индивидуално изработени за тях аксесоари: ритуални бутилки и чаши, венчални свещи, поставки за халки, късмети, кошнички, книги за пожелания, кутии и пликове за пари.

Ориентировъчната цена на един такъв стандартен комплект е около 300 лв.

Сладки проекти

Сватбена торта

Сватбена тортаСватбена торта

Сладък бар

Сладък барСладък барСладък бар

Искате ли семейният Ви живот да е сладък? Няма как да минете без този бар. Той е истинско украшение за всяка сватба и незабравим комплимент към Вашите гости. Представлява място, декорирано в унисон с общата визия. Даже сладостите, аранжирани в красиви съдове, са направени по поръчка или купени в цветовата гама на сватбата. Цената на това изкушение зависи от броя на Вашите гости и обикновено започва от 300 лв.

Забавни проекти

Фотоъгъл

ФотоъгълИнтересно оформен кът, който обикновено се разполата в зоната за Welcome drink. Гостите се забавляват, дори и без Вас, докато ви изчакват. А добрият фотограф ще направи истински снимки-шедьоври на това място. Цената му започва от 150 лв.

Място за пожелания

Нестандартно решение, с помоща на което ще запазите пожеланията от Вашите приятели, независимо дали са на хартия, на плат или върху речни камъчета. Ориентировъчна цена 150 лв.

място за пожеланиямясто за пожеланиямясто за пожелания

Полезни проекти

Сватбена полиграфия

Сватбена полиграфияСватбена полиграфияСватбена полиграфия

Ако общата стилистика на сватбата се разпознава и в сватбената полиграфия – сватбата Ви отговаря на всички модни трендове.

Говорим за покани, картички с имената на гостите, номера на масите, менюта, програми, табла за настаняване и други печатни материали, изработени по индивидуален проект за Вашето събитие. Цената им зависи от вида на материалите и от поръчания тираж. Можем да Ви предложим голямо разнообразие по отношение на полиграфията – стандартни католози с фиксирани цени, ръчно изработени уникати, лазерно изрязани и направени от ръчна хартия изделия. Сватбената полиграфия е не само признак на добър вкус, но и грамотно допълнение към всяка сватба.

Цената на таблото за настаняване е от 100 до 150 лв. Цената на поканите приблизително се движи между 3 и 5 лв.

Сватбена хореография

Идеалната сватба изисква и идеална подготовка. Ние сме твърдо “За” един кратък предсватбен курс по танци, който ще подобри Вашите умения и ще помогне първият Ви танц да изглежда безподобно!

За това ще се погрижат нашите партньори от Dance Academy. Цената на сватбения пакет е 165 лв. и включва 3 часа индивидуално обучение.

Анимация за деца

Малчуганите, присъстващи на сватбата Ви, ще са изцяло погълнати от интересните занимания и няма да тичат безцелно из ресторанта и дансинга.

Цената за един аниматор е 55 лв. на час, за двама – 110 лв. на час.

Шаферски рокли

Шаферски роклиШаферски рокли

Инвентар

Сватбена агенция “Свят за двама” разполага с богат инвентар от вази, стъкленици, свещници, фенери, стойки, платове и други декоративни елементи, които можете да вземете под наем.

Цената на калъф за стол е 2 лв. за брой.
Цената на панделка за стол е 1 лв. за брой

Заповядайте при нас, където ще видите мостри от всички артикули и ще ви консултираме за подходящите съчетания между тях.